Categories
Okategoriserade

Horoskop

Horoskop

Gullviva. Källa: TT Foto. Hasse Holmberg. COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN
Blåklocka. Källa: TT Foto Hasse Holmberg / SCANPIX
Belladonna. Källa: Wikimedia Commons. Foto: Fawaz Tairou
Tusenskönor. Källa: TT Foto Hasse Holmberg / SCANPIX
Vallmö. Källa: TT Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Liljekonvalj. Källa: TT Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Vitsippor. Källa: TT Foto: Jessica Gow
Tuppkam. Källa: Wikimedia Commons
Äppelros. Källa: Wikimedia Commons. Foto: Alexandre Ultré
Alpgentiana. Källa: Wikimedia Commons Foto: Ramin Nakisa
Lupiner. Källa: TT Foto: Christine Olsson
Mandragora. Källa: Wikimedia Commons Foto: Tato Grasso

Gullvivan-Väduren

Kanske dags att testa att ge den där plantan som du lyckats övervattna fem gånger tidigare en ny chans? Eller den där blomman som aldrig lyckats komma till skott? Början av månaden är full av energi, du kommer möta många hinder men du kommer att hoppa över dem galant. Men se upp, mot sista halvan av månaden vänder din lycka något, rid inte ut vågen för långt, hoppa av tåget på din hållplats. De allra sista dagarna innebär komplett harmoni, utnyttja dessa för att ta beslut du annars inte skulle ta.

Blåklockan – Oxen

Den här månaden bör du ta det lugnt och lyssna till din intuition. Slutet av månaden kan vara en bra tid för kontemplation, och själasökande. Håll dig till dina rutiner den här månaden, och se vad för gamla upplevelser som kommer upp till ytan för att få ny mening. Byt gärna ut de torkade blommor som fått ta plats i lägenheten i mer än ett år. Och testa gärna att göra några själv!

Belladonnan – Tvillingarna

Håll huvudet högt och låt inte dina känslor styra dig. Det är mycket som kan hända den här månaden, och det är troligt att du går dig själv i vägen. Lyckas du se upp för dessa fallgropar kommer det här bli en månad där du lyckas tillgodogöra en mängd oväntade möjligheter. Ta ut några av dina växter på altanen eller på promenad till närmaste grönområde och sitt och skriv lite i en dagbok.

Tusenskönan – Kräftan

Ta din tid den här månaden. Sommarsolståndet är precis runt hörnet. Ditt huvud är fullt av ideér, men vänta med dessa till dess. Skriv ner dina tankar i början av månaden. Testa att sätta grönsaksplantor. Väntan kan kännas något lång till den 20de, och du kommer behöva något som tar dig igenom.

Vallmon – Lejonet

Början av månaden kommer innebära en hög energinivå och mycket kontemplation. Låt dåtiden ta över dig en stund. Fyll ditt hus med färska blommor för att komma ihåg att njuta av det som är fint i stunden. Den här månaden står i relationernas tecken för dig, se till att hålla dina vänner nära under början av månaden, och skapa nya band efter midsommar.

Liljekonvaljen – Jungfrun

Just nu är helt rätt tid att rensa ditt hem för nya växter! Donera de växter du inte längre vill ha till en secondhandbutik, eller till en vän. Den här månaden finns det få saker som kommer att stå i din väg. Var öppen för nya upplevelser i början av månaden, och vårda dessa genom resten. Lyssna på din intuition och lita inte på rak kommunikation när första halvan av månaden är över. Se till att du är klar med det du åtagit dig till slutet av månaden.

Vitsippan – Vågen

Början av månaden kommer vara en tid där du måste hålla huvudet högt och agera trots att du inte kommer känna för det. Nu är tid att lita på ditt intellekt och ta genomtänkta beslut. Du får medhåll igen till slutet av månaden, se framförallt till utveckling på relationsplanet. En vän eller ett syskon kan komma att söka din hjälp. En rolig aktivitet att göra tillsammans är att ta fram målarfärgerna och måla varsin kruka medan ni diskuterar allt det som är viktigast i livet.

Tuppkammen – Skorpionen

Den här månaden kan vara förvirrande, med många tvära kast. Vänta dig att saker du planerat kan komma att falla isär, och glöm inte vikten av din intuition under den här tiden. Se extra till de plantor som fått nya krukor på sistone. Slutet av månaden innebär förnyad energi, förlägg dina planer hit istället.

Äppelrosen – Skytten

Det här kan vara en viktig månad för dig. Du kommer ha svårt att känna att du uppnår något överhuvudtaget, men nu är tid att lägga grunderna för framtiden. Den 30de kan du vänta dig goda nyheter om du håller dig aktiv genom månaden. Ta en lugn stund, och testa kanske att odla något du kommer ha användning av, typ groddar!

Alpgentianan – Stenbocken

Början av månaden kommer med ett överflöd inom dina relationer. Det kan vara nya vänner, förstärkta band med familjemedlemmar eller troligtvis allt på en gång. Var försiktig med att tro att framgångar inom detta område innebär möjlighet och framgångar inom andra områden. Lita på dina rutiner. Kom ihåg att vattna dina växter. Mitten av månaden kan bli svår för dig, när ditt medhåll avtar och kommunikation blir svårare. Slutet av månaden är inte mycket bättre, men du kan komma att se att det blir något lättare att få saker gjorda. Håll dig fortfarande till dina rutiner och lita på att de tar dig igenom.

Lupinen – Vattumannen

Den här månaden kan komma med många obstakel som du gör dig bäst i att vänta till slutet av månaden att lösa om det är möjligt. Ibland kan en lösning vara att inse att du inte klarar att göra något ensam. Dina relationer kan verka långt bort under den här tiden, men utnyttja och värna om dessa. Visste du att svampars mycel är mycket kommunikativa? En svampodling under sängen kanske kan hjälpa dig med din egen kommunikation. För de inte lika upplysta (eller kanske faktiskt, aningen mer jordnära) är det i alla fall kul.

Mandragoran – Fiskarna

Din naturliga inåtvändhet kan stå i vägen för dig under den här tiden. Se till att inte övertänka saker utan agera istället. Slutet av månaden kan vara en tid att börja lita på din intuition och de kontemplationer som onekligen följer igen. Var uppmärksam på dina drömmar efter midsommarsolståndet, de kan ge ledtrådar kring framtiden. Testa att hålla en växtdagbok, så att du kan ta med dig ditt hushåll in i den.

Av Hanneloes Grezel
31 maj 2020